Ajuntament de Castellfort

La Llum de la Memòria
La Llum de la Memòria
Dimarts, Octubre 10, 2017 - 09:30
La Diputació dinamitzarà la Llum de la Memòria amb visites de les associacions de majors de la província a Benassal i Castellfort
- El Govern Provincial ja ha confirmat el desplaçament de 2.000 persones de 40 col·lectius en les pròximes setmanes - Sales: “Assegurem un tràfic diari de visitants a les tres seus expositives i dinamitzem així l'activitat dels dos municipis”
La Diputació de Castelló dinamitzarà la major exposició de patrimoni sacre restaurat de la província, 'La Llum de la Memòria' a través d'un ambiciós programa d'associacions de persones majors de la província en els pròxims mesos. Aquesta iniciativa, que començarà la primera setmana de novembre, ja té confirmat el trasllat de 2.000 visitants a l'exposició, corresponents a les primeres 40 associacions que ja s'han adherit.
 
El vicepresident de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que “quan vam presentar aquesta segona edició de la Llum de la Memòria ho vam fer com una aposta ambiciosa per dinamitzar els pobles a través del seu patrimoni recuperat per la Diputació. Amb aquest programa de visites assegurem un tràfic diari de dos autobusos de visitants que dinamitzaran l'activitat de Castellfort i Benassal, les dues seus de tan important exposició”.
 
La Llum de la Memòria a Benassal
 
L'exposició de Benassal es desenvolupa en dos espais tan emblemàtics per a la localitat de l’Alt Maestrat com són el Forn de Dalt i la Torre de la Presó, també restaurats pels serveis de la Diputació de Castelló.
 
Així, aquestes exposicions inèdites estan compostes per 51 peces d'arqueologia, escultura, pintura, orfebreria, paper i gravats provinents de 27 institucions diferents de la província i Diòcesi de Segorbe-Castelló i Tortosa. A més, el recorregut històric comprén des de làpides romanes, del jaciment Los Cabañiles de Zucaina, a creus gòtiques del segle XV o dibuixos del segle XVIII propietat de la Real Fàbrica de l'Alcora.
 
La Llum de la Memòria a Castellfort
 
La tercera seu de l'exposició La Llum de la Memòria se situa a l'ermitori de la Mare de Déu de la Font de Castellfort, declarat Bé d'Interès Cultural. Després de la recuperació per part de la Diputació de la pintura mural que atresora l'ermita, aquesta exposició en tan atractiu enclavament mostra més d'una trentena de peces d'art sacre d'estil barroc, rococó i academicista de gran valor patrimonial, religiós i cultural.
 
El procés de restauració de l'espectacular pintura mural ha comptat amb una reintegració volumètrica i cromàtica mitjançant un estucat de la llacuna central i d'aquelles xicotetes llacunes localitzades en l'escena mural a més per a la posterior reintegració del cromatisme de l'obra emprant colors a l'aigua i la tècnica del rigatino.
 
Cal recordar que tot el relatiu als dos cicles expositius de la 'Llum de la Memòria' impulsats pel Govern Provincial es pot consultar al portal web llumdelamemoria.dipcas.es.
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal